• Veelgestelde vragen gebruik Hairluma

Veelgestelde vragen gebruik Hairluma


1. Hoe kan ik de Hairluma zelf gebruiken?

De Hairluma is niet te huur en het is niet mogelijk om ergens heen te gaan om daar behandelingen te ondergaan. U kunt de Hairluma uitsluitend gebruiken indien u hem aanschaft. Mocht u dat willen dan gaat u naar de pagina ”Bestellen”. U vult het bestelformulier in en u betaalt het aankoopbedrag. Zodra de betaling binnen is zullen wij de Hairluma naar uw afleveradres toezenden.


2. In de beschrijving is opgenomen dat de Hairluma om de dag 20 minuten dient te worden opgezet. Verbetert de haargroei als ik hem vaker of langer opzet?

De biostimulatie van het onder de opperhuid gelegen weefsel, is optimaal als de Hairluma om de dag 20 tot 25 minuten wordt gebruikt. Door deze regelmatige toediening kan het bestaande haargroeiritme wijzigen naar de gewenste fase, namelijk die van de haargroei. Dat is uit testen gebleken. Langer of vaker toedienen kan dit veranderingsproces juist verzwakken. Daarnaast moet de hoofdhuid zich ook kunnen herstellen van de behandeling.

3. Ik ga binnenkort 3 weken op vakantie en kan de Hairluma niet meenemen. Is dat heel erg?

Het is het eerste half jaar van gebruik zeker aan te raden om de Hairluma om de dag 20 minuten te gebruiken. Op deze manier kan de biostimulatie optimaal plaatsvinden. Maandag, woensdag, vrijdag gebruiken maar zaterdag en zondag niet, is ook een optie.
Aan de andere kant zal het effect van 4 maanden biostimulatie zeker niet weg zijn als de Hairluma 3 weken niet mee kan op vakantie. Er zou wel een vertraging van de regeneratie kunnen plaatsvinden omdat je nog niet heel lang bezig bent met het gebruik. Het vertragende effect van het niet gebruiken van de Hairluma zal varieëren van persoon tot persoon. In verband met de Tevredenheidsgarantie die wij verstrekken raden wij u aan uw lichaam een eerlijke kans te geven om zelf weer haren aan te maken. Dat kan het beste met consequent gebruik.

4. Kan ik stoppen met de Hairluma als mijn haaruitval is gestopt en als ik haartjes zie terugkomen?

Als het lichaam eenmaal overmatig haaruitval vertoont dan is het zeer onwaarschijnlijk dat dit vanzelf ophoudt. De Hairluma zorgt ervoor dat je haren weer in de normale haargroeicyclus terechtkomt en niet meer overmatig uitvallen. Ook zorgt de Hairluma ervoor dat je haardos van een jaar geleden terugkrijgt. Natuurlijk kun je altijd stoppen met het gebruik van de Hairluma, maar dan vervalt het lichaam weer in haar oude patroon met als gevolg dat je haren weer overmatig gaan uitvallen. Afhankelijk van hoe lang je de Hairluma hebt gebruikt zal die uitval sneller of langer op zich laten wachten. Uit ervaringsgegevens blijkt dat het gemiddeld zo'n 2 maanden duurt voordat je haren weer gaan uitvallen, als je de Hairluma 2 jaar hebt gebruikt.


5. Mijn haaruitval is erfelijk bepaald. Heeft de Hairluma dan wel nut of moet ik mij bij het onvermijdelijke neerleggen?

Bij erfelijke haaruitval heeft de Hairluma hetzelfde slagingspercentage als bij de andere soorten haaruitval. U heeft het geluk tijdig de juiste biostimulatie te kunnen ontvangen, die uw vader of moeder heeft moeten ontberen. Hierdoor kan uw haaruitval in tegenstelling tot bij uw vader of moeder, worden gekeerd.

6. Ik onderga een chemokuur. Kan de Hairluma voorkomen dat mijn haren uitvallen?

Nee, de Hairluma kan niet voorkomen dat uw haren uitvallen. De Hairluma werkt namelijk niet als een filter dat “slechte” stoffen bij de haarfollikels weghoudt. Het is wel zo dat optimalisatie van haarregeneratie kan plaatsvinden na afloop van de chemokuur. Wij raden u aan om eerst de chemokuur af te maken en daarna het lichaam de tijd te geven om zelfstandig te herstellen. Mocht na verloop van de benodigde hersteltijd (die zal uw specialist u kunnen aangeven) uw haardos niet volledig zijn hersteld, dan is het tijd om de Hairluma te gaan gebruiken.


7. Ik gebruik de Hairluma nu een tijdje en ervaar jeuk en een licht pijnlijk gevoel op sommige plekken van mijn hoofd. Is dit normaal?

Er zijn mensen die inderdaad tintelingen, jeuk, een soort irritatie of lichte pijn ervaren op de hoofdhuid. U hoeft zich hier absoluut geen zorgen over te maken. Integendeel zelfs. Het is een heel goed teken. Er is beweging in het weefsel. Vastzittend Dehydrotestosteron begint zich los te maken, vaatjes beginnen weer beter te doorbloeden. Indien u dit gevoel ervaart kunt u dit zien als een goed teken aangezien het meestal een voorbode is voor een op gang komende haargroei. Het gevoel is overigens van voorbijgaande aard. Het ontstaat meestal na een maand of 2 gebruik en duurt 1 tot 2 maanden.